Предмет вивчення навчальної дисципліни  «Англійське академічне письмо» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін за освітнім ступенем «магістр» і передбачає здобуття магістрантами мовних компетенцій, необхідних для розуміння та аналізу усних і письмових наукових та професійно-орієнтованих текстів, для презентації та обговорення результатів своєї наукової діяльності англійською мовою в усній та писемній формах, а також формування уміння у повному обсязі донести свою думку до читача. Академічне письмо передбачає формування певного комплексу компетенцій, без яких неможливе здійснення наукового дослідження у закладі вищої освіти. Цей комплекс передбачає формування як лінгвістичних (мовних, синтаксичних, стилістичних, риторичних), так і металінгвістичних компетенцій, зокрема, вміння логічно та критично мислити, аналізувати і синтезувати інформацію, аналізувати й реферувати англомовні та україномовні джерела за фахом англійською мовою.

Мета дисципліни полягає в удосконаленні навичок академічного професійно-орієнтованого спілкування в писемній формі, формування навичок і вмінь продукування якісних текстів фахового спрямування англійською мовою та ефективної науково-дослідницької діяльності магістрантів.

Передумови для вивчення дисципліни полягають у доповненні знань, одержаних з базових практичних й теоретичних курсів та лінгвістичних дисциплін з акцентом на академічне письмо;