Дисципліна «Національна та громадянська ідентичність в українській літературно-мистецькій традиції» є обов’язковим компонентом підготовки здобувачів вищого освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 014 Середня освіта освітньо-професійної програми «Середня освіта: історія та громадянська освіта. Національно-патріотичне виховання» та спрямована на формування і розвиток загальних та спеціальних (фахових) компетентностей

у відповідності до державного стандарту підготовки магістра зі спеціальності 014 Середня освіта освітньо-професійної програми «Середня освіта: історія та громадянська освіта. Національно-патріотичне виховання»

            Предмет дисципліни – дискурс національної ідентичності в українському літературно-мистецькому просторі та його інтегрування в сучасну парадигму громадянської освіти.

            Мета дисципліни сформувати у здобувачів ОС «магістр» здатність оволодіти  історико-літературними знаннями про репрезентативні з націологічного погляду моделі художнього досвіду в його діахронному осягненні. Націєцентричні твори українських митців наділені особливим виховним потенціалом і дослідницькими можливостями, тому їх ресурси можуть бути використані в позаурочних заходах і в різних видах неформальної освіти.

            Передумови для вивчення дисципліни: Методика викладання історії та громадянської

освіти в закладах фахової передвищої освіти, Інтерактивний концепт громадянської освіти.

            Міждисциплінарні зв’язки. Проблематика курсу пов’язана з дисциплінами: Національно-патріотичний сегмент навчання історії в умовах Нової української школи, Системні інновації національно-патріотичного виховання.